I dag er støtfangere så godt innarbeidet i kroppen for å kunne skilles

For flere tiår siden, ble støtfangeren formet av en stor rund stang, satt sammen og festet til rammen via to metallbærere. De respektive substrater ble montert direkte i legemet og er forsynt med en skyvestang i midten.
Men en særlig voldsom kunne presse stempelet. I tillegg kunne søylene alvorlig skade panelet.
https://autoprofi.bg/turbo-kompresor-za-citroen-c25-avtobus-(280_-290_)-25-d-turbo-4×4-2238-p1113749.html

Likevel forble denne bygningen ufravikelig i flere tiår. Men nylig har støtfangere blitt gjenstand for økt oppmerksomhet av produsenter. Når slagkraften fordeles effektivt virkningene av mindre kollisjoner blir så godt som usynlig. I tillegg ble metallstangen erstattet med et skum med et lag av plast. Dersom skyvekraft ikke er for stort dette område kan skyves, og deretter gjenvinne sin opprinnelige form uten problem.

Standard metode er å plassere håndtaket i et hull i dørpanelet. Håndtaket kan da være i form av en stang, en spak rocker åre eller et blad. Døren kan låse opp via en knapp eller automatisk når du trekker i håndtaket. Begge funksjoner er mulig, uavhengig av design. I mange tilfeller, strukturelle, kan svinghåndtak ha en ensartet overflate fortsetter. Men på grunn av slitasje lett i det siste produsentene prøve andre alternativer som kan erstatte tradisjonelle håndtak.

I detaljhandel, for eksempel, bruker allerede åpne skyve dørhåndtak. Denne mekanismen blir mer populært, til det punktet at det i dag mange daglig bruk av kjøretøy er allerede installert.
Håndtaksåpningen må være meget robust fordi den kraft som kreves for å åpne og lukke døren er betydelig. I vår nettbutikk vil du finne alle de nødvendige reservedeler (f.eks frontruten vaskemaskin pumpe, vindusvisker motor, tennplugg, distributør, leder av blokaden, etc.) for de fleste merker av biler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *