Soppmidler krever ulike dyser

«Den viktigste faktoren for å kontrollere sprøyting for soya rust,» sier Scott Brett Hauer, en programmer ingeniør med University of Illinois Extension. «Small sprøytedråpene gi bedre dekning og har en tendens til å ligge vel til målet, men hvis dråpene er for små, vil de ikke være i stand til å trenge inn i himlingen og sette inn, eller de kan være målet drift. »

Han viser til at store dråper er også ikke slippe fordi de har en tendens til å hoppe eller fra anlegget for å utløpe, og det er færre dråper som reduserer dekning. «Nøkkelen er å skape dråpestørrelse, noe som gir en god balanse av dekning, penetrasjon og deponering.»

Soppmidler krever mer volum enn BASF mange bønder bruker ugressmidler. De fleste etiketter krever 10 til 20 liter per hektar (GPA). Den høye siden av dette området ser ut til å være foretrukket. «For best ytelse bør anvendelser av bakkeutstyr gjøres i minimum 15 GPA vann, og 20 GPA kan være foretrukket,» sier Boerboom.

Hypro, en produsent av dyser og pumper, er denne metoden for å velge en dyse:

Velge størrelse og trykk i spissen, for å oppnå den ønskede gpm.

Kontroller sprøytekvalitet de vil produsere ved det valgte trykk.

Dersom sprøytekvalitet (dråpestørrelse) er for grov eller for tynn, velg en annen topp.

Flat viftedysen hodet folk flest liste over favoritter. Ozkan sier: «dyser som produserer en kjegle mønster kan fungere for soya rust, men fordi de produserer en høyere andel av ekstremt små (mindre enn 100 mikrometer) dråper som en flat dyse, de flate dyser er fortsatt det beste valget så lenge (dråper) bot til middels (200 til 300 mikron) er. en flat vifte dyse, som er konstruert med to stråletyper, en bedre dekning av plantene med full kalesjer synes å tilby «.

Nye tips og gamle fete

Spray-systemer har lagt i januar to nye jetfly til deres TeeJet linje. En av den nye dysen er en DG TwinJet; Den andre er Turbo TeeJet Duo (TT Duo). Ifølge selskapet gir TT Duo bedre baldakin penetrasjon og dekning som individuelle Flachsprühdüsen og produserer større dråper enn andre dual spraydyser for mer drift kontroll. DG TwinJet produserer finere dråper enn TT-Duo, men større dråper enn standard twin-spraydyser for å minimere drift. Det vanlige TwinJet Dysen kan også brukes.

Greenleaf sier hennes TurboDrop dyse ble utviklet spesielt for høy baldakin penetrasjon. Nylig har de funnet at TurboDrop Venturi med en dobbel flat sprayutløpet kan gi en enda bedre kjemisk effektivitet, hvor kalesjen penetrasjonen er viktig. De har også en airmix TwinFan konfigurasjon for lavere trykk på 50 til 70 psi.

Den Hypro Guardian er en ny spiss i denne våren, som kan produsere en gjennomsnittlig dråpe. Hypro sier at lett aircondition design skaper mindre fine dråper, men gjør spray er for grov. Hypro har også en TwinCap inneholder to tips. Man spruter frem på 30 grader; Den andre injisert tilbake på 30 grader.

Hardi sier det beste kompromisset for soppmidler er en mellomstor spray. De sier at målet er best møtt med en standard flat-viftedysen. Eller for noen høyere sprøyting hastigheter, med en on-die lav-drift dyse er best.

«Den viktigste faktoren for å kontrollere sprøyting for soya rust er Sprühtröpfchengröße» sier Scott Brett Hauer, en programmer ingeniør med University of Illinois Extension. «Small sprøytedråpene gi bedre dekning og har en tendens til å ligge vel til målet, men hvis dråpene er for små, vil de ikke være i stand til å trenge inn i himlingen og sette inn, eller de kan være målet drift. «

Mens munnstykket utvalg av ugressmidler er ofte basert på drift kontroll, er dysen utvalg av soppmidler i hovedsak basert på dekning og penetrasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *